נטילת הורמון מסוג "אקטיבל"

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/11/2004 | 18:05 | מאת: רותי

הנני בת 52 ונוטלת הורמונים מסוג "אקטיבל", באיזה חלק מהיום מומלץ ליטול את התרופה בוקר , צהרים ,ערב או לפני השינה? האם קיימות תופעות לוואי לתרופה זו? איזה בדיקות מעקב עלי לעשות בעקבות לקיחת התרופה" ומהן תדירות הבדיקות? אודה לקבלת מענה. תודה,

רותי שלום ותודה על שאלתך. ניתן לקחת את התרופה בכל שעה אם כי למי שסובלת מבחילות מנטילת התרופה, עדיף לקחתה בלילה. רצוי בכל אופן כל יום באותו חלק של היום (בקר, צהריים או ערב). תופעות הלואי המיידיות העיקריות שיתכנו הן בחילות, שינויי משקל (בעיקר עלייה), גודש בחזה ודמומים נרתיקיים. עקרונית לגבי הורמונים יש ככל הנראה עליה בסיכון לסרטן שד, מחלות לב וכלי דם ועוד. לגבי המעקב והבדיקות, עלייך לפנות לרופא המטפל שלך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי