הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/11/2004 | 11:27 | מאת: דבי

שלום דר' בהקשר לתשובתך לגבי מדבקה הבנתי שהבליאה עוברת גם לכבד, ולגבי המידבקה היא רק נספגת בגוף???? האם זה נכון . וגם לגבי הסיכון של אקטיבל + קלאוגיסט שאני לוקחת 7 שנים אני בת 54, אני אומנם מרגישה אם זה טוב אבל כמובן אני מבינה שיש בזה סיכונים, אבל צריך לקחת בחשבון שאפילו שהרופאים אומרים שלא מתים מגלי חום, אבל כשגלי החום מגיעים 10 פעם ביום וזה מאוד בלתי ניסבל, אז מה כן אנחנו הריי נתוניים לחסדי הרופאים שאנחנו מחפשים בסה"כ מרפא או הקלה לגלי החום.ושלא נחשוב על הפקקת ורידים שבץ מוחי, והתקף לב.אז מה אנו אמורים לעשות ליסבול?? הרי הרופא אומר שבמצב של היום הלקוח לא צריך ליסבול. מצטערת על אורל השאלה. מחכה לתשובה . כל טוב דבי

דבי שלום ותודה על שאלתך. כפי שכתבתי לך קודם, התאמת הטיפול ההורמונלי החילופי הינה אישית. את צודקת שטיפול פומי עובר דרך העור בעוד טיפול עורי לא אולם אין זה מהוה יתרון אוטומטי לטיפול העורי. יש לשקול כל מקרה לגופו ולהתאים את הטיפול למטופלת. אין תחליף ליעוץ אישי כאן. אני מסכים בהחלט לסבל מגלי החום וחושב שניתן תמיד להתגבר עליו אולם השאלה הינה אם המחיר (בתופעות לוואי או כסף) שוה. לא תמיד נדרש טיפול הורמונלי חילופי לגלי חום (עניתי על כך בשאלות קודמות) והנני ממליץ בחום לפנות לרופאך המטפל ליעוץ והתאמת טיפול. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי