בעיה הורמונלית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/11/2004 | 01:39 | מאת: אדם סובל מאוד

שלום לך ד"ר משה אני בן 28 סובל מחשק וזקפה חלשים לאחר השימוש בפרופציה(תרופה נגד התקרחות)אשר גורמת להפחתת הטסטוסטרון, לאחרונה עשיתי בדיקת דם והנה התוצאות: prolactin 12.98 /ערכי ייחוס(2.1-17.7 ) testosterone-total 3.64 /ערכי ייחוס (2.41-8.27) tsh 5.01 /ערכי ייחוס (0.35-5.5) t4-1.06 /ערכי ייחוס (0.77-1.76) בבקשה ד"ר האם אני צריך לזריקות טסטוסטרון והאם הטסטוסטרון כשיעלה בדם הוא יישמר או צריך לקחת זריקות באופן קבוע.והאם תופעות הלוואי של זריקות הטסטוסטרון מסוכנות?

לסובל שלום ותודה על שאלתך. רמות הטסטוסטרון שלך תקינות לכאורה אולם בדיקות המעבדה אינן משקפות במצבך. עליך לפנות ליעוץ פרטני אולם ניתן כמובן בשלב ראשון להפסיק את הפרופציה. רפואה שלמה דר' זלוצובר

05/11/2004 | 00:15 | מאת: אדם סובל מאוד

תודה לך ד"ר על תשובתך,רציתי להוסיף שרופא המשפחה נתן לי תרופה בשם פרווירון והיא כדורים להעלאת הטסטוסטרון ותרופה זו פתרה בעית החשק והזקפה למשך שבוע בלבד ולכן אחרי חודש שימוש בפרווירון הפסקתי אותו,אז האם אפשר להגיד שבעיתי היא בגלל חוסר טסטוסטרון כי הרופא אמר שהזריקות יותר טובות מהכדורים והוא הציע לי 3 זריקות האם להסכים או לא,והאם השימוש בזריקות הוא באופן קבוע,או 3 זריקות יספיקו לי וזהו? בבקשה אני מוטרד מאוד ולא מצליח להחליט,אני מחקה בקוצר רוח לתשובתך תודה לך מראש ד"ר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי