בלות מוקדמת וטיפול הורמונלי חליפי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/11/2004 | 21:48 | מאת: סקוביבון

שלום אני בחורה בת 44, אשר סובלת מזה כ- 10 שנים מתופעת הבלות המוקדמת. מלפני כ- 10 שנים נוטלת טיפול הורמונלי חליפי (בשנים האחרונות מדבקות אוורל וכדורי אוטרוגסטן). בזכותם חיה חיים טובים שלא התאפשרו קודם בשל בעיות שינה, גלי חום קשים וכו לאור כל המחקרים שעליהם אנחנו שומעים לאחרונה עולה בי חרדה גדולה לגבי לקיחת ההורמונים. מה עלי לעשות? הרופא טוען כי המחקרים נעשו על נשים מבוגרות יותר וכי אני לא צריכה לדאוג לפחות עד גיל 50 כי לכל הנשים יש את ההורמונים בגוף ואילו לי אין ואני מקבלת מבחוץ וכאילו זה אותו הדבר. מה לעשות? אני מודאגת מאד.

סקוביבון שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון, רופאך צודק לחלוטין. אם את בכל זאת חוששת, אין חובה להמשיך את הטיפול ההורמונלי החילופי. הטיפול מיועד להקלה על תסמיני גיל מעבר ואם את חשה בטוב, אינך חייבת אותו וניתן לנסות להפסיקו. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי