TSH

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/10/2004 | 01:17 | מאת: סיגל

שלום רב, TSH שלי עלה ל 4.07 . זה אמנם בתחום של קופח אבל קראתי במאמרים שהאופטימום הוא 1.9 עלי לציין שאני מאד מנומנת עליתי במשקל יש לי כאבי פרקים . כאשר היה לי THS נמוך יותר הרגשתי הרבה יותר טוב. אני לוקחת 525 מג אלטרוקסין לשבוע .אני בגיל המעבר. לא נוטלת שום תרופה אחרת.האם מצב בלוטת התריס יכול להשפיע על גירודים מתמשכים ללא ממצא פתולוגי כל שהוא? האם צריך הגדיל את כמות האלטרוקסין והאם צריך ללכת לרופא אנדוקרינולוג? תודה.

סיגל שלום ותודה על שאלתך. בעיקרון מקובל שהבדיקה תקינה ויש ויכוח אם להעלות את מינון האלטרוקסין עוד, בגילך. (רק בהריון מקובלות לחלוטין נורמות נמוכות יותר). עם זאת, אם קלינית את בתת פעילות, אין כמובן מניעה להעלות את מינון האלטרוקסין. לסיכום: פני ליעוץ אנדוקריני. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי