ליויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

25/09/2004 | 13:01 | מאת: יסמין

אני לוקחת מזה כשנתיים ליויאל. התרופה עוזרת לי להפחתת עוצמת גלי החום. האם יש מידע חדש על התרופה, הכוונה לגבי הסיכון בלקיחתה? האם כדאי לנסות להפסיק? מה החלופות האלטרנטיביות ומה עלול לקרות אם אחליט להפסיק. תודה.

יסמין שלום ותודה על שאלתך. עקרונית, ההתיחסות לליויאל הינה כטיפול הורמונלי חילופי עם יתרונות וחסרונות. כיום מקובל לתת טיפול הורמוני חילופי לטיפול בתסמיני גיל מעבר בלבד. מומלץ לנסות להפסיק מידי פעם. אם יש לך עדיין גלי חום תחת ליויאל, לא נראה לי שתצליחי להפסיקו אולם עלייך לפנות לרופאך המטפל להערכה מחודשת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי