רגישות לשמש

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/09/2004 | 19:55 | מאת: מיקה

האם יש קשר בין טיפול הורמונלי חלופי וגיל המעבר ליתר רגישות לשמש? בשנים האחרונות תמיד כשאני בחופשה (לא בים ולא בבריכה) אני נשרפת גם בצל, גם עם כובע וגם עם מקדם הגנה. האודם הרב הינו רק בפנים ובצוואר ומלווה בגרד נוראי. מה הפתרון?

מיקה שלום ותודה על שאלתך. העוטר בגיל מעבר נעשה דק ורגיש יותר וזהו כנראה מקור הבעיה. יש רגישות יתר לשמש במשתמשות בטיפול הורמונלי חילופי אולם הביטי הינו פיגמנטציה ולא הביטיים שציינת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

21/09/2004 | 00:09 | מאת: מיקה

תודה ד"ר על התשובה. מה אם כך עלי לעשות? האם ניתן למנוע מראש, האם יש משהו שעלי למרוח לפני שימנע את התופעה של אודם וגרד. הרי לא אוכל להמנע מלצאת לחופשה...

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי