פענוח בדיקות הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/09/2004 | 20:06 | מאת: galit

מה אומרות התוצאות הבאות: LH - 1.7 FSH- 4.8 ESTRADIOL- 143.0 תודה.

גלית שלום ותודה על שאלך. לכל בדיקה יש את הקונטקסט הקליני שלה. עלייך לפנות לרופא המטפל שהיפנה אותה לבדיקות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

30/09/2004 | 12:31 | מאת: דורית

אני בת 55, בריאה ומרגישה טוב בדרך כלל, קבלתי מחזור סדיר עד החודש האחרון. לפני כשבועיים החלו להופיע אצלי סימנים של גיל המעבר בצורה קשה [גלי חום, בכי לא נשלט, חולשה וכאבים בכל הגוף, נדודי שינה קשים ]. בבדיקות הורמונים שערכתי התוצאה היתה tsh ברמה של 10.58 כלומר פי שניים לפחות ממה שמקובל. השאלה שלי היא אם זה מעיד על תת פעילות של בלוטת התריס ומה ניתן לעשות במקרה זה. רופא הנשים שפניתי אליו אמר כי קיים רק טיפול הורמונלי. אני לא מעוניינת בטיפול הורמונלי , אני שייכת לקבוצת סיכון. אודה לכם על תשובתכם. חג שמח, דורית.

10/07/2006 | 15:48 | מאת: תמי

אני בת 28, אם לשלושה. יש לי איחור משמעותי במחזור (המחזור האחרון היה ב4 למאי). בדיקת דם שללה הריון. עשיתי גם בדיקת הורמונים. רציתי לדעת מה זה אומר? האם אני לפני אחרי או באמצע ביוץ? האם יש בעיה מסוימת? תודה רבה. ESTRADIOL(E2) 138.00 PMOL/L { FEMALE: FOL.:........100 - 700 } { MID. CYCLE...180 - 1500 } { POST MENOPAUSE......<100 } { MALE:.............................<100 }

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי