הורמונים בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/09/2004 | 08:17 | מאת: סמדר

אני בת 45. מזה כשנה וחצי המחזור אינו סדיר ולאחרונה בכלל אינו מופיע (מעל 3 חודשים), עקב מצב נפשי ירוד אני מטופלת בתרופה בשם CIPRALEX (1 ליום) ומאז איני סובלת מגלי חום אך המצב רוח לעיתים עדיין ירוד. נערכו לי בדיקות דם והתוצאות היו estradiol (e-2) = 615, fsh = 9.0, שזה בתחום הנורמה ת אך ה lh = 13.7 אני די מבולבלת שהרי בתקופה שאני נמצאת רמת ההורמונים היתה צריכה להיות נמוכה וקורה בדיוק ההיפך. אודה לתשובתכם ואם יש נשים שיש להן אותה תופיה אשמח לשמוע.

סמדר שלום ותודה על שאלתך. את לא בגיל מעבר לפי הפרופיל ההורמונלי שלך אלא ככל הנראה בתקופה הפרימנופאוזלית. יש הרבה חומר על כך, כולל בשאלות שלנו. מוצע לך לפנות להערכה אצל הרופא המטפל שלך. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי