ןאוסטופורוסיז

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/09/2004 | 17:14 | מאת: אריקה

לד"ר זלוצובר שלום רב קארתי על התרופה החדשה בזריקות פורטיאו. אני מטופלת בפוסולאן אחד לשבוע ו-אקטיוול ו-ויטה -קל. תוצאות הבדיקות שלי |צוואר הירך-lt %68 צוואר הירך rt %66 ו u.d %76 יש לי עקמת וסובלת מאוד מכאבי גב תחתון וצאוורי. אף רופא אורטופט לא הזכיר תרופה זו ועל קיומו. רציתי לדעת האם תרופה זו תועיל לי יותר והאם זו תרופה יקרה? תודה על תשובתך

אריקה שלום ותודה על שאלתך. הנתונים לא מספיקים למתןן תשובה מסודרת אולם עקרונית לא נראה לי שאת זקוקה לפורטאו. התרופה ניתנת בזריקות יומיות לא כואבות, בעט דמוי עט הזרקה של אינסולין. העלות הינה סביב 600$ לחודש, למשך שנתיים כשלכל חודשיים של טיפול מקבלים חודש חינם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

06/09/2004 | 17:59 | מאת: בכר אילנית

אני בגיל 59 החודש , סובלת מאוסטאופורוזיס ברגל ימין בשלב מתקדם וברגל שמאל קל. אני סובלת מזה משנת 1985 ובהתחלה היו לי בעיות ברגלים כל חורף והייתי מקבלת זריקות בברך זה אומנם נרגע לכמה שנים עד לפני כחמש שנים בערך התחלתי להרגיש זאת שוב . עשיתי בדיקות של בריחת סידן לא היה משמעותי . צפיפות העצם וראיתי שבאמת יש בעיה כיום אני לוקחת את המגה גלופלקס כבר חבילה שניה של 200 כדורים וזה עושה לי טוב אבל האמת שאני לא יודעת כרגע באיזה מצב אני אם הכדורים עושים את עבודתם אבל כרגע אני מרגישה מצויין . השאלה שלי האם יש אפשרות לשפר את העניין או שזה לא הגמר ללא ניתוח? אשמח לקבל פרטים בנושא כמה שאפשר גם בדואר וגם בדואר אלקטרוני.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי