תרופות לחיזוק העצם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/08/2004 | 15:21 | מאת: רבקה

שלום רב אני אמנם מעבר לגיל המעבר , אבל לוקחת תרופות לחיזוק העצם כמו-"אוויסטה" ו"ויטה-קל+d" , ורציתי רק לדעת אם יש חשיבות לזמן לקיחת התרופות . האם עם האוכל או אחרי האוכל או שאין זה חשוב . בתודה מראש רבקה

רבקה שלום ותודה על שאלתך. אין חשיבות לעיתוי נטילת האויסטה. את הסידן יש לקחת עם אוכל שאינו חלבון (מוצרי חלב, בשר וכדומה) או על קיבה ריקה עם כוס מיץ לימון, תפוזים או אשכוליות. רפואה שלמה דר' זלוצובר

27/08/2004 | 01:45 | מאת: מיכל

ט' אלול תשס"ד אני חולת סכרת מ1970 . תלויה באינסולין מ 1972 . לפני כחמש שנים נתגלה לפתע קלציום בבדיקת דם .דר' סלזק אמר מייד :"יש לך בעיה בפארתירואיד" הבדיקות אמתו את השערותיו ושלושה ימים לפני ראש-השנה שנת 2000 נותחתי ואחת מארבע הבלוטות הורחקה . נתברר שיש לי אוסטאופורוזיס. התחלתי עם קלציום 5 פעמים ביום + ארבע פעמים ביום אלפה D 3 ופוסלאן . כיום אני נוטלת 4 פעמים ביום קלציום שלוש פעמים עם אלפה D 3 + פוסלאן פעם בשבוע + אןיסטה יום-יום. אני נוטלת מינון זה כשלוש שנים , בקפדנות . לפני כשנה (ב15/08/2003)בשובי הבייתה (גרתי אז בדיור מוגן בבית-אבות אליו הצטרפנו אני ובעלי ז"ל ...)ללא מכתבים(לא היה לי דואר באותו יום שישי ...) נפלתי במדרגות הבית . שברתי את עצם הבריח הימני , את שורש כף היד הימנית , 3 צלעות ואחת הסינוסים .יד ימין כואבת באורח קבוע ואני מוגבלת בה : יכולה להרים אותה רק חלקית (אם הבנתי נכון , עצם הבריח לא נרפאה "נכון")ויש כאבים מעל עין ימין .ההערכה הרפואית היא שאני זקוקה להשגחה . בעלי ז"ל עשה זאת בחייו , כיום אינו יכול , לצערי , למלא תפקיד זה . לפני שנה ....לאחר 30 שנות סכרת , הסכרת שלי אינה יציבה (היו שנים רבות בהן הייתי כמו שעון שוויצרי....) , מבחינת האוסטאוטפורוזיס נתבקשתי לא לפול ...לאיזו כתובת אני יכולה לפנות ? בתודה מראש ובכבוד רב מיכל בכבוד רב ובתודה מראש

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי