הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

18/08/2004 | 17:10 | מאת: rany

שלום למה יש נטיה לתת לנשים צעירות יותר את ההורמונים שנותנים דמם חודשי (עם הפסקה בפרוגסטרון) ולמבוגרות יותר את ההורמונים שלא (עם פרוגסטרון רצוף)? מה הרציונל הרפואי? האם זה כל כך תענוג לקבל ווסת?

רני שלום ותודה על שאלתך. הסיבה הינה נטיה רבה יותר לדימומים נרתיקיים בנשים בתחילת גיל מעבר המקבלות אסטרוגן ופרוגסטרון רציפים. זהו הרציונל הרפואי ולגבי התענוג לקבל וסת, חלק מהנשים מעונינות בכך ואישית איני יודע כי לא היתה לי אף פעם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

22/08/2004 | 07:53 | מאת: סליה דותן

אני מעוניינת לדעת על ממצאים חדשים שנמצאו לגבי השימוש בליואיל, לקחתי תקופה מסויימת, זה עזר, עברתי להשתמש בפמוניל, זה לא מונע גלי חום, מה ידוע היום על הסיכונים בשימוש הליויאל?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי