מדבקות הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/08/2004 | 09:55 | מאת: רקפת

שלום רב הייתי רוצה לקבל הסבר על ההבדל בין הסוגים של מדבקות evorel ,מה מכיל כל סוג תופעות לוואי וכדומה. והאם יש עדיפות לאחד הסוגים. רופא הנשים שלי טען שיש סוג אחד שגורם להופעת דימום דמוי מחזור חדשי והשני לא ובכך מתמצה כל השוני אשמח גם להפניה למקורות שאוכל לקרא בהם בתודה מראש רקפת

רקפת שלום ותודה על שאלתך. מדובר במדבקה המכילה אסטרוגן ופרוגסטרון. אם הפרוגסטרון ניתן כל החודש, אין וסת. אם הוא ניתן חלק מהחודש, יש וסת. עלייך להתייעץ עם רופאך המטפל שבדק אותך ותחליטו יחד על הטיפול. עקרונית, הסוג עם וסת עדיף לנשים צעירות הקרובות לתחילת גיל מעבר ואילו הצורה השניה (הנוחה יותר לרוב הנשים), מיועדת לנשים מבוגרות יותר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי