חזרה לטיפול הורמונלי חליפי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

14/08/2004 | 13:08 | מאת: מירה

לפני כ3 חודשים הפסקתי את הטיפול ההורמונלי לאחר 6 שנות טיפול. תוך תקופה קצרה שבו גלי החום להטרידני באופן בלתי נסבל וגם מאד מביך לעתים. לפני כחודש התחלתי בהמלצת רופאת הנשים שלי טיפול ב"אלטרנה" אך לדאבוני ללא כל שיפור. בהתחשב בגילי - 56 ובהיותי פעילה ובריאה מכל הבחינות - האם לדעתך חזרה לטיפול ההורמונלי החליפי הינה סיכון גדול מדי ? ובכלל מה משך הזמן המקסימלי המומלץ לטיפול הנ"ל? תודה מראש מירה.

מירה שלום ותודה על שאלתך. הסיכון בנטילת טיפול הורמונלי חילופי עולה, ככלל, לאחר חמש שנות טיפול (בעיקר בעליה בסרטן שד). עם זאת, העליה בסיכון אינה גדולה במספרים מוחלטים למרות העליה הגדולה לכאורה באחוזים מכיון ששכיחות המחלות בגילאים הרלונטיים בנשים אינה גבוהה. הייתי חוזר לרופא המטפל ושוקל עימו טיפול תחליפי זה או אחר. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי