אסטרוגן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/07/2004 | 13:21 | מאת: ATD

שלום רב, אני בת 43, במנפאוזה מזה כשנתיים. סובלת רק מיובש נרתיקי. הומלץ לי על ג'ל אסטרוגן נרתיקי. אשמח לשמוע דעתך ולדעת האם הג'ל אכן יעיל, האם קיימת ספיגה סיסטמית של החומר והאם עלי להיות במעקב כלשהו? מודה מאוד ומעריכה

ATD שלום ותודה על שאלתך. ישנה ספיגה מינימלית של הג"ל ואת זקוקה למעקב גינקולוגי מסודר. ההמלצה שקיבלת תואמת את ההמלצות הבינלאומיות ונשמעת הגיונית, אם כי המלצה אישית ניתן לקבוע רק על סמך בדיקה והערכה אשית. רפואה שלמה דר' זלוצ8בר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי