גיל מעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/07/2004 | 01:53 | מאת: טוני

אני לוקחת טמוקסי עקב סרטן שד עם רצפטורים חיוביים לאסטרוגן, אין לי שחלות ויש גלי חום נוראיים. האם אני יכולה לקבל אלטרנה? או סתם מוצרי סויה? האם מנסיונך ויטמין E עוזר? תודה

טוני שלום ותודה על שאלתך. יש לי מרפאה במסגרת המכון האונקולוגי כאן ברמב"ם המטפלת בדיוק בתסמינים עליהם את מתלוננת. ויטמין E עשוי לעזור. הפיטואסטרוגנים (כגון אלטרנה), יעילותם מפוקפקת, לפי המחקרים העדכניים. לפי נסיוני, לעומת זאת, שוה לנסותם אולם תיתכן בעיה בשילובם עם טמוקסיפן. רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי