האם לקבל תרופה לטרום סרטן בשד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/07/2004 | 09:16 | מאת: שרה

שלום : אני שרה בת 52 , לפני כשנה עשיתי ממוגרפיה לשד, ולפני כ- 3 חודשים עשיתי שוב ממוגרפיה ואובחנו שינויים בשני הצילומים, עשיתי פיופסיה אבל הרופטים לא הצליחו לאבחן את ההסתיידויות שמצאו , אחר כך עשיתי ניתוח השד אשר בזמן זה הוציאו את ההסתיידויות כולם , בבדיקה של המעבדה מצאו כ- 5 חלקים מתוך 50 תאים שהם טרום סרטניות , ועניין שחלק מהרופאים ממליצים על מעקב כל הזמן בלבד, והחלק השני התחילו לדבר על תרופה "טמוקספין" ועל הקרנה , בקיצור הכל עושים מחקרים אין תשובה חד משמעית , שאלה אחרת : האם הקרנה עלולה לפגוע במקומות אחרים בגוף ??? אהיה מודה לכם מאוד אם תענו לי בהקדם

שרה שלום ותודה על שאלתך. עקרונית, רפואה אינה מתמטיקה ויתכנו גישות שונות שכולן הגיוניות. עלייך להחליט וניתן לפנות עם הממצאים לחוות דעת נוספת. ללא ממצאים ספציפיים לא ניתן לענות לך ואת זקוקה ליעוץ אישי. רפואה שלמה דר' זלוצבר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי