לגבי גלי חום קשים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/07/2004 | 19:12 | מאת: spy

אמי בת 66 לקחה עד לפני שנתיים גלולות הורמונים והרגישה נהדר. היא נאלצה להפסיק כי עברה כבר את גבול השנים המותר ללקיחת הגלולות. מאז שהפסיקה את הגלולות יש לה גלי חום קשים המלווים בדפיקות לב שהיא מרגישה בצידי הצוואר. זה מופיע כמה פעמים ביום ואף מעיר אותה בלילה. התופעה משפיעה מאוד על איכות החיים שלה. היא ניסתה את כל תוספי המזון האפשריים וכלום לא עזר. שאלתי: האם יש איזושהי תקווה או משהו שאפשר לקחת ושאולי יפחית את התופעה? האם כדור כמו סרוקסאט וציפראמיל (אני יודעת שכדורים אלה משמשים כנוגדי חרדה ודיכאון) יכול לעזור במצב כזה אע"פ שהיא לא בדיכאון או בחרדה? אולי זה יעזור בהפחתת ההתקפים? אודה אם תתנו לי קצה של תקווה כי מדובר באישה בריאה שתופעה זו ממש מפריעה למהלך חיים תקין. תודה.

spy שלום ותודה על שאלתך. התרופות אותן ציינת עשויות בהחלט לעזור, בעד 80% מהמקרים. איני משוכנע שלא ניתן להחזיר לאמך את הטיפול ההורמונלי החילופי, אם היא כ"כ סובלת. עדיף כמובן לנסות תכשירים אחרים אולם ניתן לשוב, בלית בררה, לטיפול ההורמונלי, בנוסחא זאת או אחרת. רפואה שלמה דר' זלוצובר

04/07/2004 | 22:50 | מאת: spy

הלוואי שכל הפורומים היו ככה. נתת לנו תיקווה ואני מקווה לטוב. תודה רבה!

07/07/2004 | 20:57 | מאת: נורית

אני סבלתי מאוד מגלי חום. מאחר ולא הייתי מעוניינת בהורמונים , קיבלתי מרופאת הנשים שלי תרופה בשם "פרימוניל" שהיא גם אנטי דיכאונית. התרופה ממש הצילה אותי, לוקחת כבר 3 חודשים ללא גל חום אחד.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי