הפסקת לקיחת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/07/2004 | 09:37 | מאת: ויוה

ד"ר שלום הנני בת 49.5 ונוטלת הורמון שנקרא "פרוגילוטון" כ-7-9 שנים.לאחר שנערכה לי בדיקה שאת שמה אני לא זוכרת.מכיון שאני מקבלת מחזור חודשי ברצוני להפסיק/להחליף את סוג ההורמון רופא הנשים שלי דוגל שכדאי לי להמשיך ליטול אותה ושהמחזור לא ייפסק. מכיון שנמאס לי לקבל מחזור ולא נעניתי לבקשתי מהרופא הקבוע שלי פניתי לרופא נשים אחר שאמר לי תפסיקי ואל תקחי כלום לאחר 3-4 חודשים תחזרי אלי ותספרי לי איך את מרגישה.כששאלתי ומה עם גלי החום נעניתי נדבר בבביקור הבא שלך. עלי לציין,שלפני כחצי שנה ביצעתי בדיקה לצפיפות העצם והתוצאה היתה שיש לי מעט אוסטאופורוזיס.(כשלאימי היתה אוסטופורוזיס קשה מאד).ועל כך אני נוטלת קלציום. מבקשת,דעתך האם נכון להפסיק בצורה דרסטית את לקיחת ההורמונים או להתייעץ עם רופא אחר לנטילת הורמון ללא קבלת מחזור. תודה מראש ויוה

ויוה שלום ותודה על שאלתך. יש החושבים (ואני ביניהם) שיש להפסיק הורמונים בהדרגה מתוך אמונה שכך יפחתו תופעות הלואי. זה לא הוכח מדעית כך שגישת רופאך לגיטימית לחלוטין. ניתן כמובן לעבור לטיפול ללא קבלת מחזור אך אני מניח שרופאך חושב שעדיף לא לקחת כלל ולכן המליץ על הפסקה. אם תרגישי טוב, לא יחדש לך כלל את הטיפול. ההמלצה נשמעת הגיונית למעט אולי ההמלצה לנסות להפסיק את הטיפול בחורף ולא בקיץ מכיון שאז יש ככל הנראה פחות תופעות לואי. רפואה שלמה דר' זלוצובר

04/07/2004 | 22:18 | מאת: ויוה יחיד

ד"ר שלום תודה על תשובתך המהירה והממצה. לא הבנתי מה זה להפסיק לקיחת הורמונים בהדרגה? תודה מראש על ההסבר ויוה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי