כמויותהאסטרוגן בגוף?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/06/2004 | 16:20 | מאת: ?

שלום, הבנתי שאת כמות האסטרוגן בגוף מודדים ביחידות של עשרות או מאות. הייתי רוצה לדעת: 1. מה כמות האסטרוגן (ביח') בגופה של אישה בגיל הבלות, גיל המעבר? 2. מה כמות האסטרוגן בגופה של אישה פוריה (נניח שנות ה20,30)? 3.מה כמות האסטרוגן בגוף של ילדה (טרם קבלת מחזור והתפתחות מינית)? 4. שמעתי שגם בגופם של זכרים יש כמות מועטה של אסטרוגן. אם זה נכון, מה הכמות ביח' אצל גברים? גם אם אין תשובות מדויקות, אשמח לקבל את המספר הממוצע או מה הטווח הנפוץ באוכלוסיה. תודה מראש.

? שלום ותודה על שאלתך. איני יודע מה כמות האסטרוגן בגוף. את מתכונת אולי לרמה נמדדת בדם וזה משתנה ממעבדה למעבדה לפי הקיט בו מתבצעת הבדיקה. בבדיקות מעבדה של קופת החולים שלך מופיעות נורמות של ההורמונים הנפוצים לפי גיל, שלבי המחזור השונים ומין (נקבה או זכר). רפואה שלמה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי