אבא התחרפן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/06/2004 | 09:34 | מאת: ילדים מודאגים מאד

אתמול קרה לנו מקרה מחריד - אבא שלנו (53) ירד פתאום מהפסים, האשים את בתו הבכורה (29) שפגעה בו (על שטות, ובלי בסיס מציאותי....), תפיסתו התעוותה הוא אמר כי הוא רוצה למות, מרגיש שאין לו אף אחד בעולם ובכה בהיסטריה. יש לציין שמעולם לא קרה דבר כזה לפני כן - אנו משפחה מגובשת, אוהבת, תומכת, אמידה ובריאה ! הוא אדם קשה אמנם, שמעולם לא ראינו אותו בוכה או מיואש ככה. העניינים יצאו מכלל שליטה עד שהבת דיברה עם האב ואז - כאילו כלום ! כאילו חלף ההוריקן ונעלם ! הבן-אדם חזר לעצמו כאילו ששד נוראי השתחרר ממנו. רצינו לברר - איך זה קורה? איך מסבירים את התופעה והאם היא הגיונית? האם בכך חלף הסיכון? מה אפשר לעשות?

ילדים מודאגים שלום ותודה על שאלתכם. יתכן וזה ביטוי חולף של הפרעה בזרימת הדם לעובר. יש מקום לבדיקה נוירולוגית מקיפה בהקדם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

24/06/2004 | 11:47 | מאת: ילדים מודאגים מאד

תודה ד"ר על תשובתך. לא הבנו מה הקשר לזרימת הדם לעובר. אולי לא קראת נכון או התבלבלת? בכל מקרה - האם יתכן התקף פסיכותי שכזה לאדם בריא לחלוטין? האם ייתכן שהוא לא ידבר על כך ויעבור לסדר היום? אודה לך על תשובותיך.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי