דימום בעת לקיחת הורמונים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

15/06/2004 | 22:12 | מאת: דנה

שלום רב ד"ר זלוצובר, אני בת 46 ולוקחת כחודש וחצי אקטיבל לטיפול בסימפטומים של גיל המעבר. במשך שבוע וחצי האחרונים יש לי דימום קל מלווה בכאבים המזכירים תחילת מחזור. הרופא המטפל קבע שצריכה לעשות ביופסיה ועל כך אין ויכוח. יחד עם זאת אני מבקשת לברר האם הדימום יכול להיות תופעה של ההורמונים? אם כן, האם פירוש הדבר שההורמונים לא מתאימים לי, או שמא דרוש זמן הסתגלות. באופן כללי, התופעות מהן סבלתי פסקו ולמיטב הבנתי מדובר בהורמון בעל מינון נמוך יחסית, ולכן הייתי רוצה להמשיך איתו. אודה לך על התיחסותך המהירה.

דנה שלום ותודה על שאלתך. ההקלה על תסמיני גיל מעבר צריכה לבוא תוך ימים עד חודש. הדימום יכול בהחלט להיות תופעה של הטיפול ההורמונלי. אין פירושו שהם לא מתאימים אולם נדרש זמן להסתגל אליהם. רפואה שלמה דר' זלוצובר

16/06/2004 | 10:12 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה המהירה ובכלל, על היחס וההיענות המהירה לשאלותינו הקטנות והגדולות כאחת. באמת יישר כוח. את בדיקת רירית הרחם אני צריכה לעבור בגרידא והרדמה מלאה לאחר שלא ניתן היה לעשות אותה בפרוצדורה רגילה. האם זה הכרחי? ושוב תודה מראש...

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי