גלי חום למרות טיפול הורמונלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/02/2024 | 08:34 | מאת: נינה

שלום רב, אני בת 46. מגיל 38 אני לוקחת הורמונים. בשנה האחרונה ,אולי אפילו יותר, אני סובלת מגלי חום שמעירים אותי בלילה כל הזמן והחיים שלי לא נורמליים. ניסיתי להחליף הורמונים כבר 3 פעמים וזה לא עזר. רופא הנשים אמר שזה לא קשור לנמאופוזה. יש לי גם האשימוטו ובעקבות זה תת פעילות אך הכדורים רק מגבירים את גלי החום. לדעתי האסטרוגן שלקחתי כל השנים גרם לתת הפעילות. מה אפשר לעשות? מה זה יכול להיות?? שלחו אותי לבדיקות דם כבר והכל תקין חוץ מבלוטת התריס. האם אני בכלל צריכה להמשיך לקחת הורמונים אחרי כל כך הרבה שנים? אני עדיין צעירה יחסית ולכן לא רוצה להפסיק על דעת עצמי

נינה שלום ותודה על שאלתך. אני משוכנע שאת מבינה בעצמך שלא ניתן לענות ללא כל הרקע הרפואי, בדיקות מעבדה עדכניות ולפי צורך בדיקות נוספות. ברור שתפקודי התריס שלך אמורים להיות מאוזנים כחלק מהותי בטיפול. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי