אסטרוגן 1מ״ג לאחר כריתת רחם ושחלות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/02/2024 | 14:29 | מאת: יעל

שלום ד״ר זלוצובר, כשנה לאחר ניתוח כריתת רחם ושחלות בגיל 54 ולקיחה קבועה של אסטרופם 1מ״ג החלו לחזור גלי החום. שאלתי היא - אם לאחר הניתוח נותרתי חסרת הורמונים לחלוטין (בעקבות כריתת השחלות) והמצב על פי מה שאני מבינה אמור להיות סטטי - ללא אסטרוגן מלבד זה הנלקח ככדור יומי - כיצד אם כן לפתע יש שינוי ומניין יכולה פתאום להיות החמרה? אשמח להבין, תודה.

יעל שלום ותדוה על שאלתך. לא נדיר לראות ירידה ביעילות תרופות הדורשות שינוי מינון או שינוי תכשיר ויש להתאים מינון או לשנות תכשיר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי