ציפרלקס, חרדות ושינויים הורומונלים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/01/2024 | 11:04 | מאת: כרמית

שלום אני בת 48 בחודשים האחרונים סובלת מחרדות שהגיעו עד לכדי התקפי חדרה של ממש. הטריגר הראשוני היה מחלתו ומותו של אבי, אך גם לאחר מכן הייתה התפרצות מחודשת של החרדות. במקביל אני בפרימנופאוזה, מקבלת מחזורים שמתחילים להיות לא סדירים. אני מרגישה קשר ישיר בין מצב הורמונלי לבין החרדות, מכיון שהחרדות הקשות ביותר מופיעות בתקופות בהן האסטרוגן נמוך או צונח, לדוגמא סביב ביוץ ולקרא וסת. לפני כחוודשיים התחלתי טיפול בציפרלקס 10 מ"ג ובמקביל אליו לוריוון בתקופת ההסתגלות. השבועיים הראשונים היו נוראיים עם החמרת החרדות, בחילות, הקאות, סחרחורות וישנוניות. בהמשך התרופה השפיעה והפסקתי לוריבן. חויתי כחודש וחצי של תקופה טובה ורגועה והרגשתי שהציפרלקס עודה את העבודה, אך עם זאת היו ימים לא רגועים סביב ביוץ ולקראת מחזור. בשבוע האחרון יש לי איזו רגרסיה ואני חרדתית מאד כל יום, ונזקקת ללוריוון על בסיס יומי. מבחינה הורמונלית היה לי ביוץ לפני מס' ימים. היום היחידי בו חשתי רגועה היה יום בו חשתי כאב בשחלה, כך שמניחה שבאמת היה קשר להורמונים (או שזה היה יום הביוץ או הפרשת הורמונים מגופיף צהוב) אני תוהה מה צריך להיות השלב הבא. האם ניתן להכריז על כך שהציפרלקס במינון הנוכחי לא עובד? האם יש צורך בהעלאת מינון? או אולי דווקא מעבר ל SSRI אחר דוגמאת לוסטרל, שקראתי איפשהו שהוא הכי טוב לחרדות? או אולי לנסות כיוון אחר לגמרי של טיפול, למשל השארת הציפרלקס כמו שהוא והוספת טיפול הורמונלי כמו גלולות למניעת הריון או HRT על מנת למנוע את התנודות ההורמונליות? תודה

כרמית שלום ותודה על שאלתך את צריכה לפנות ליעוץ פרטני ומסודר.זאת לא המסגרת לקבל תשובות פרטניות כשלך. לגבי החלטה על סוג SSRI כגון ציפרלקס פסיכיאטר הוא הכתובת המיטבית בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי