מה זה אמור להיות?????

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/12/2023 | 16:37 | מאת: שני

בת 46 . לפני כחצי שנה היו שיבושים בוסת למשך שבוע. נשלחתי לאולטראסונד וגינלי שיצא תקין. עשיתי גם פאפ וקולפוסקופיה (ליתר ביטחון) שיצאו תקינים. אחר כך הכל הסתדר וקיבלתי כל חודש וסת בזמן. לפני כחודש וחצי שוב התחילו שיבושים: הייתי עם בעלי ואחרי 48 שעות התחילו הכתמות. מאז ההכתמות כבר חודש וחצי הן ללא הפסקה: רואה על התחתונית כתם דמי קטן, כמה שעות הספקה ושוב כתם פה כתם שם....(ובאמצע קיבלתי וסת כרגיל). האם זה קשור לגיל המעבר? האם העובדה שלפני חצי שנה פאפ,קולפוסקופיה אולטראסאונד ואגינלי תקינים זה מרגיע? כי אני מתחילה להילחץ. אם זו תופעה של גיל המעבר ,מה אפשר לעשות?

שני שלום ותודה על שאלתך. ייתכן והשיבושים במחזור הם ביטוי של פרימנופאוזה אך רצוי כמובן להיבדק. אין כאן דחיפות ואין מה להיות בלחץ. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי