גלי חום חזרו בעיקר בלילה לוקחת ליוויאל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/12/2023 | 12:42 | מאת: כוכבית

בת 50 ללא מחזור כשנתיים, סובלת מגלי חום כבר כמה שנים, ברקע אימא נפטרה מסרטן השד (אבל בבדיקה גנטית שעשיתי יצאה שלילית) לוקחת כשנה ליויאל שלאחרונה פחתה יעילותו בלילה גלי חום חזרו והפרעות שינה. לפני כן ניסיתי גם פמרל, סימיודינה ואחר כך מדבקות אוורל קוונטי כל אלה לא עזרו ובמסגרת מה שאפשרי לקחת עם פחות סיכון לסרטן השד הליוויאל הכי השפיע. כמה שנים אפשר להמשיך לקחת ליוויאל מבלי להיחשף לסיכון לחלות בסרטן?

כוכבית שלום ותודה על שאלתך. העלייה בסיכון לסרטן שד בכלל הטיפולים ההורמונליים משמעותית ככל הנראה לאחר 4-5 שנות טיפול. אצלך עלתה שאלה אחרת, הטיפול פחות משפיע. את צריכה ייעוץ פרטני ומסודר. בברכה דר' זלוצובר

10/12/2023 | 14:49 | מאת: כוכבית

שאלתי אכן היתה גם לגבי גלי החום אך גם לגבי הסיכון לסרטן השד בפרט שיש רקע משפחתי

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי