טיפול הורמונלי אוורל 50+ דופסטון 10 מ"ג

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/10/2023 | 03:47 | מאת: גלי

שלום, בת 50, מקבלת טיפול הורמונלי לתסמיני גיל המעבר. הרופאה רשמה לי מדבקות אוורל 50 לחודש וחצי וכדורי דופסטון 20מג לשבועיים. לאחר מכן הייתי אמורה,לדבריה, לקבל ווסת. לא קיבלתי ווסת. המשכתי במדבקות חודש ולקחתי שבועיים כדורים ובכל זאת לא קיבלתי מחזור. החלטתי להפסיק, עד שאפגש עם הרופאה, מאחר ואני מבינה שהייתי אמורה לקבל מחזור ויש סיכון לסרטן הרחם ללא קבלת מחזור. יש לציין שלפני כן קיבלתי סוגי כדורים שונים לטיפול בתסמינים של גלי חום והפרעות שינה אך היו להם תופעות לוואי. הטיפול במדבקות עזר לי מאוד וגם נוח לי שלא קיבלתי מחזור. לפני הטיפול האחרון קיבלתי כדורים שגרמו לי לדימום מוגבר וחודשים לפני כן לא קיבלתי מחזור. אודה לך אם תוכל להתייחס לטיפול שניתן לי - שילוב מדבקות וכדורי פומסטון והאם יש סיכון בלקיחתו ללא קבלת מחזור. תודה

21/10/2023 | 03:49 | מאת: גלי

בטעות רשמתי בגוף השאלה דופסטון 20 מ"ג. מדובר ב10 מ"ג.

גלי שלום ותודה על שאלתך. את צריכה הערכה מסודרת של הטיפול כולל ככל הנראה אולטרסאונד לעובי רירית הרחם. עקרונית אפשר שלא יהיה וסת תחת טיפול באסטרוגן ופרוגסטרון ציקלי- לא יומי קבוע אך יש לנטר זאת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי