חרדות ואי שקט עקב שינויים הורמונליים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/10/2023 | 14:28 | מאת: נטע

שלום אני בת 48, מחזורים יחסית סדירים למעט פעם- פעמיים שהשתבשו בשנה האחרונה. לידה אחרונה בגיל 44 והנקה שנתיים אח"כ. לפני כשלושה חודשים אבי חלה ונפטר וחוויתי תקופה קשה של סטרס בעקבות זאת. סביב הפטירה גם היה עיכוב של כשלושה שבועות בוסת. מאז אני מרגישה שלא יוצאת מהסטרס ובעיקר מרגישה כי מצב הרוח שלי תלוי מאד במצב ההורמונלי. בהיעדר אסטרוגן אני חרדתית מאד, כשהאסטרוגן עולה נרגעת קצת, סביב ביוץ פחות חרדתית אבל חשה אי שקט וקושי בשינה, ומעט לאחר ביוץ שוב החרדות חוזרות עד לוסת. האם מתאים במצב כזה טיפול הורמונלי, או שעדיף טיפול ב SSRI? אני חשה שאני כבר משתגעת מרכבת ההרים הרגשית הזו ולא יודעת איך לצאת ממנה. לציין ברקע מיגרנות עם אאורה, ובעבר אירוע שנחשד כ TIA אך לבסוף נאמר כי כנראה היה מיגרנה מסובכת, כך שאני לא בטוחה בכלל שטיפול הורמונלי רלוונטי לי. עם זאת מציינת כי בעבר לקחתי כ 15 שנה גלולות למניעת הריון ללא בעיות תודה

נטע שלום ותודה על שאלתך. אם הוסת סדיר, אינך בגיל מעבר בהגדרה כי הורמוני המין קיימים. כדאי לפנות לייעוץ בכל מקרה כי את חייבת פתרון! בברכה דר' זלוצובר .

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי