מחזור (עם גלולות) שנמשך למעלה מחודש עם נובופם

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/09/2023 | 15:51 | מאת: מישהי

שלום רב, אני בת 26 וניתן לי ע"י רופא הנשים שלי נובופם בעקבות המצב ההורמונלי שלי (מאובחנת עם כשל שחלתי). נתנו לי מרשם ל- 3 חודשים, ומהחבילה הראשונה התחלתי לסבול מדימום שנמשך הרבה מאוד זמן. אציין שעשיתי הפסקה של כמה חודשים בין נטילת נובופם לבין נטילת גלולות לא מותאמות מסוג קלייר, שלא עשו בעיות כאלה (ולאחר שנים של נטילת גלולות אחרות כמו נוברינג שגם היו טובות). מאחר והתייאשתי מאורך המחזור, הפסקתי בעצמי רת השימוש בנובופם לכחודש והדימום פסק, אך חזר באיזשהו שלב, להבנתי בגלל דימום רחמי בעקבות התעברות/ הדקקות רירית הרחם (לפי רופאת המשפחה), והמליצה לי לחזוק לטיפול שהוצע לי. חזרתי לקחת ברצף, אבל המחזור המשיך להיות ארוך. כרגע הסיטואציה היא שאני כבר חודש עם מחזור, אני כבר משתגעת ויודעת לגמרי שגם שיגעתי את הגוף שלי- אבל אני מיואשת לגמרי ולא יודעת אם עדיף להשאר עם הנובופם כדי שהמחזור יגמר או לרדת, כרגע המטרה שלי היא שזה ייגמר סופסוף. לצערי התור לרופא הנשים שלי הוא רק עוד חודש, ואני ממש אשמח להכוונה לדעת מה ניתן לעשות כדי לעצור את המחזור כבר כי אני על סף ייאוש. האם לפנות למיון נשים כדי לקבל מענה מיידי? האם יש תרופה שאוכל לבקש (כמובן כמובן שאם צריך מרשם אפנה בדרכים המקובלות)? פתרון אחר? שוב- מדגישה שברור לי שזה לא מחליף ייעוץ אצל רופא, אבל התור עוד חודש ובינתיים אין לי מענה על המצב המטורף הזה. תודה!

מישהי שלום ותודה על שאלתך. את צריכה בדיקה גניקולוגית כולל אולטרסאונד נרתיקי ורק לפי כלל הממצאים ניתן להתקדם. בברכה משה זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי