טיפול באוורל 50 שהופסק

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/09/2023 | 13:55 | מאת: בת 51

אני בת 51, והתחלתי לפני כחודשיים שלושה טיפול הורמונלי - מדבקות אוורל 50, לאחר שהיו לי הפרעות בשינה (חשוב לציין שגם קודם השינה לא היתה מושלמת), יובש נרתיקי ועייפות / ואולי מעט דכדוך. הרופא תדרך אותי לקחת בין חצי מדבקה למדבקה שלמה כל 3 ו-4 ימים בהתמדה, לפי ההרגשה. הטיפול סייע לתסמינים, אך גם יצר תנודות הורמונליות חוסר שקט ועצבנות מסוימת. בטיול ארוך לחו"ל החלטתי לעשות הפסקה כדי לא להתמודד עם השפעות הורמונים מאתגרות. כבר חודש אני בהפסקה זו, שבמהלכה היו לי רגישות וכאב בשדיים, אחר כך פצעונים ואחר כך דימום. כעת אני מתבלטת איך להמשיך את הטיפול ההורמונלי, (שנראה שיש לו יתרונות וחסרונות) אם בכלל ורוצה להבין את הסימפטומים הביולויגיים שעוברים עליי, כדי שאוכל להגיע להחלטה הנכונה ביותר. אודה לכל עזרה בנושא!

בת 51 שלום ותודה על שאלתך. את צריכה דיון פרטני ספיציפי עבורך ופורום אינטרנטי אינו המקום לכך בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי