גיל המעבר וקרישיות יתר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/08/2023 | 09:25 | מאת: זואי

שלום בת 43, מאובחנת בגיל המעבר לאור פרופיל הורמונלי (fsh=60) ותסמינים של גלי חום, השמנה בטנית ועליה במשקל, מצבי רוח, הזעה, עייפות. מחודש פברואר עם התקן מירנה. יש לי פקטור פייב ליידן הטרוזיגוטי ולפני כארבע שנים היה לי Dvt ועל כן טיפול הורמונלי רגיל פחות מתאים לי. נוטלת באופן יומי אליקויסט 5 מג פעמיים ביום. התחלתי טיפול הורמונלי חליפי (בטטת בר) שלא ככ השפיע עליי וגם להבנתי לא מומלץ. עברתי למדבקות אוורל שפחות התאימו לי וכעת אני מורחת חצי סרגל אסטרוג'ל פעם ביום. כמה שאלות: 1. קראתי בחוברת של הג'ל כי מי שיש לה רחם ולוקחת אסטרוגן צריכה גם פרוגסטרון עם מנת לא לגרום לעיבוי של רירית הרחם שיכול לגרום לכל מיני רעות חולות... האם עליי לקחת גם פרוגסטרון למרות שאין לי יובש בנרתיק? או שבמקרה שלי עם הקרישיות יתר והdvt עדיף להמעיט בהורמונים שלא לצורך ? 2. האם בגלל שלוקחת הורמון באופן סיסטמי ולא פומי לא חייבת לקבל גם את הפרוגסטרון ? 3. האם נטילת האסטרוגל יכולה לגרום לגודש בחזה ? ממש מרגישה שהוא תפח 4. כמה זמן לוקח לתרופה עד שמשפיעה ? נגיד בהקשר להשמנה הבטנית שנגרם עקב חוסר איזון ההורמונלי. תודה רבה.

זואי שלום ותודה על שאלתך. את צריכה יעוץ פרטני ומסודר אך בעיקרון אין לתת אסטרוגן ללא פרוגסטרון לאישה שיש לה רחם מחשש להתעבות רירית הרחם, בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי