אי סדירות במחזור ובירור

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/08/2023 | 07:07 | מאת: נועה

שלום ד"ר משה , בת 43 חווה בשנה האחרונה שינויים במחזור ,בעיקר התקצרות מחזור ,כל שבועיים מחזור כלומר 14 יום או כל 22 יום היה גם איחור כמעט של חודשיים המחזור האחרון פתאום הגיע ביום 26 שזה יותר תקין ,סדירות מחזורים אצלי הייתה 28 יום מתעקשת אצל רופאת נשים שאני בפרי מנופאוזה היא מתעקשת שלא ,נשלחתי לבירור הורמונלי אלו התוצאות : בוצע ביום השלישי למחזור Estradiol e2-195 Oh progesterone 17- 1.77 Lh-3.10 Fsh-9.60 Prolactin-143 <Progesterone 2 Testosterone total- 0.40 Dhea sulfate-3.94 מבקשת להבין מאיפה התקלה במחזור נובעת ,האם זה בעיות של ביוץ / פוגסטרון ? תודה

נועה שלום ותודה על שאלתך. התיאור מתאים לחלוטין לפרימנופאוזה- מסכים לחלוטין למרות שהפרופיל ההורמונלי לכאורה תקין אך זה לא אומר בהכרח שהכל תקין. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי