מחזור אחרי הפסקה של 10 וחצי חודשים + דימום וגינלי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/08/2023 | 13:50 | מאת: נטלי

ד"ר זלוצובר שלום! אני בת 52, ולפני כחודש קיבלתי מחזור אחרי הפסקה של 10 וחצי חודשים, כשכבר חשבתי שאני מזמן בגיל המעבר. זה היה בוודאות מחזור, עם דימום חזק במשך 4 ימים ועם כאבי מחזור אופייניים. מאז יש לי כל כמה ימים דימום וגינלי קל בעיקר בניגוב, שחולף מעצמו, אבל אחרי כמה ימים חוזר שוב. אין לי תסמינים של גיל המעבר כמו גלי חום, הזעות לילה או בעיות שינה. אני רוצה לציין שבחודש וחצי האחרונים התחלתי לשחות 4 פעמים בשבוע, וייתכן שגם לפעילות גופנית ולשינוי באורח החיים יש השפעה. האם דימומים כאלו הגיוניים בשלב טרום גיל המעבר? האם יש קשר למחזור, שהגיע אחרי הפסקה ארוכה במיוחד, או לשחייה? תודה מראש!

נטלי שלום ותודה על שאלתך. מנופואזה מוגדרת כשנה ללא וסת וברור שאינך שם. הדימום בהחלט סביר ומקובל בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי