פרופיל הורמונלי עדכני

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

28/07/2023 | 13:32 | מאת: Lin

בבקשה עד שיגיע התור שלי לרופא 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 ביום השני למחזור (המחזור שלי בן יומיים וחצי כל חודש) אסטרדיול יצא 245 (אמור להיות מתחת ל200) SHBG יצא 161 (אמור להיות מתחת ל140) LH יצא תקין לגמרי 6 FSH יצא 11.90 (אמור להיות מתחת לעשר) Tsh יצא 4.4 (אמור להיות 2) מחזור סדיר כמו שעון כל חודש. לכן לא מובן לי החריגות הקטנות האלה.. זה לא כניסה לגיל מעבר לדעתי יש כאן ענין אחר וזה מלחיץ אותי קצת.. המחזור סדיר כל חודש ממש כמו שעון בזמן לפי תאריך. 🙏🏻 רירית רחם לפני מחזור 15, בת 43, קיבלתי את המחזור הראשון בחיים בגיל 16.5, אמא שלי סיימה את המחזור שלה בחיים בגיל 51. הבנתי שרמת fsh מעל 20 מעידה על טרום גיל מעבר. לי יצא 11.90 ו LH יצא תקין? אני בשנה האחרונה במצב של מתח חרדה וסטרס מתמשכים ונוטלת במרשם רופא קלונקס האם זה יכול להשפיע על המדד של ה FSH? הבנתי שטרום גיל מעבר זה FSH 20 ומעלה רק, נכון? המחזורים שלי כמו שעון לכן הייתי בהלם שיצא לי שלשום 11.90 ... אשמח לדעה שלך🙏🏻🙏🏻

LIN שלום לכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה בה נלקחה. לא ברור לי מה הבסיס המדעי לנורמות שאת מציינת תצטרכי לשוב לרופא/ה שביקש את הבדיקה בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי