E171, E172 בטבליות אסטרוגן אסטרופם 1מ״ג

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

24/07/2023 | 11:11 | מאת: יעל

שלום, על פי נייר עמדה לרופאים 2 המרכיבים E171 ו-E172 הוצאו משימוש החל מיוני 2023. 1. האם הדבר נכון ומהווה המלצה גם לגבי ישראל, ובמיוחד לגבי בשימוש אסטרופם 1מ״ג? 2. האם הדבר בהכרח יביא לכך שמנקודת זמן מסויימת ייובאו הורמונים חלופיים שאינם מכילים מרכיבים אלה? תודה

יעל שלום ותודה על שאלתך. מודה שרק בעקבותיה נכנסתי למרכיבים הלא פעילים של אסטרופם. למי מה שמצאתי בדיון של EMA מ 3/23 רשויות הבריאות האירופאיות אין עדיין איסור לשימוש בתרופות מכילות במרכיבים הללו- באסטרופם יש E 171ׂ ומחליפים אותו בבהדרגה לתרופות שאינן מכילות אותו. לא ברור לי מה עם אסטרופם- יש לזוכר שהחלפת נוסחת תרופה יקרה ולעיתים החברה מעדיפה להוריד אותה לחלוטין מהמדפים... בישראל לא קיבלנו שום התיחסות ממשרד הבריאות למיטב ידיעתי. לא מכיר תכשיר דומה שאמור להיכנס ללא צבע המאכל הרלוונטי. בברכה דר' זלוצובר

26/07/2023 | 17:15 | מאת: יעל

תודה על המענה, אשמח לדעת האם עליי לחשוש מלקיחה קבועה ועקבית של ההורמון החלופי הספציפי הזה לאור העובדה שהוא מכיל את 2 המרכיבים הללו, שכאמור אינם מומלצים?

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי