אוטרוסטגן להפרעות שינה בפרי מנפאוז

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/07/2023 | 07:03 | מאת: רונית

בת 51. רופאה רשמה לי אוטרוגסטן דרך הפה כדי לעזור בהפרעות שינה בעיקר במחצי השנייה של המחזוריות..קשור בפרי מנפהוז. אני עדיין מקבלת מחזור אבל על פי הנתונים הרופאה קבעה שאני בפרימנפוז . לקחתי כמה ימים את האוטרוגסטן ואז קיבלתי מחזור במועד הרגיל. במהלך הוסת עצמה חשתי עוצמות של חרדה. האם זה קשור לכדור? בדרך כלל המתח מופיע לי לפני הוסת ואז מתפוגג כשאני מקבלת. האם להמשיך לקחת את הכדור כל החודש ? אני חוששת מהחרדות ( בעבר היו תקופות דכאון כל הפרטים נמסרו לרופאה) תודה מראש

רונית שלום ותודה על שאלתך. השאלה לא עקרונית כי בעיקרון ניתן ולגיטימי לרשום פרוגסטרון חלק מהחודש. אם הטיפול גורם לך תופעות לוואי ספציפיות, יש להעריך מחדש את הטיפול עבורך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי