מחזור מתקצר בגיל 44 ל-3 שבועות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/06/2023 | 17:54 | מאת: סיבה לדאגה?

שלום, אני בת 44, לידה אחת בגיל 27, מאז עם התקן תוך רחמי לא הורמונלי. בדיקות שגרתיות כל חצי שנה תקינות (תמיד כולל אולטרסאונד בבדיקה), כמו כן בדיקת פאפ שגרתית (בשנה האחרונה) תקינה. תמיד המחזור היה סדיר ובחודשים האחרונים הוא התקצר מ- 28 ימים ל- 24 ימים בערך. הווסת האחרונה הופיעה אף שלושה שבועות מאז הקודמת. האם יש לבדוק את התופעה, מעבר לבדיקות גניקולוגיות שגרתיות, או שהדבר נורמלי בגילי? תודה מראש

סיבה לדאגה שלום, התקצרות מחזור עשויה להיות הסימן הראשון לפרימנופאוזה שעשויה להמשך גם מספר שנים. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי