ערכים חריגים בבדיקות דם הורמונליות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/06/2023 | 16:16 | מאת: מישהו

שלום ד"ר, אמנם לא בעניין נשים וגיל המעבר, אבל אודה על חוות דעתך כאנדוקרינולוג. אני בן 36, מזה שנים נוטל SSRI'S לטיפול בדיכאון וחרדה. מזה שנים סובל גם מהפרעות בתפקוד המיני, ככל הנראה משניות לטיפול התרופתי. בשל כך, "אוהב" אחת לכמה שנים לערוך בדיקות הורמונליות ע"מ לשלול הפרעה על רקע זה. בבדיקות אחרונות: TESTOSTERONE- TOTAL: 16.65 nmol/L (הנורמה 6-25) SHBG: 12.00 nmol/L (הנורמה: 14.55-94.64) FREE ANDROGEN INDEX: 138.75% (הנורמה: 14.53-80.29) LH, FSH, PROLACTIN, DHEA - בטווח הנורמה. כיצד ניתן להסביר את החריגות המשמעותיות בSHBG ובFREE ANDROGEN INDEX? האם דורש טיפול? יש לציין שלא מעשן, לא שותה, לא עושה פעילות גופנית, משקל תקין, בזמן הבדיקות מטופל ב - BRINTELLIX 20mg. תודה רבה

מישהו שלום. הפורום אינו מיועד לשאלות בתחום האנדוקרינולוגיה של הגבר ובטח לא להסביר בדיקות שלא שני ביקשתי ואין לי הרקע הרפואי. שוב לרופא/ה שביקש/ה את הבדיקות בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי