גיל המעבר ודלקות בשתן

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

23/05/2023 | 12:57 | מאת: מירב

אני בת 52, ללא מחזור כבר שנתיים מאז סובלת כל הזמן מדלקות בשתן עושה כל מה שאפשר למניעה (תחתוני כותנה,בלי תחתונית, שותה המון וכו') להבנתי דלקות בשתן הן חלק מגיל המעבר, קראתי שאפשר לקחת כדור HIPREX וויטמין C כדי למנוע את דלקות בשתן האם יש באמת בדברים (אני בריאה לא רגישה לתרופןת) תודה

מירב שלום ותדוה על שאלתך. דלקות בשתן על רקע חוסר אסטרוגן אכן נפוצות יחסית בגיל מעבר. ויטמין C פחות מקובל למניעה ומנגד, כמויות גדולות שלו עשויות לגרום לאבני כליה. HIPREX אופציה לגיטימית לאחר יעוץ רופא/ה כמובן ונדרש מרשם עבורה. ברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי