מה עדיף -הורמון שינה מלטונין או טיפול הורמונלי ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/05/2023 | 13:27 | מאת: סיגל

שלום, בת 50 וחצי, המחזור בשנה האחרונה מגיע פעם בכמה חודשים, התחלתי לסבול מקשיי שינה, אני מתעוררת פעמים רבות במהלך השינה ולא ישנה טוב. בבדיקה אצל גינקולוג ראה את רירית הרחם ואמר לי שאני נכנסת לשלב המנופאוזה. בעקבות קשיי השינה אני מתלבטת מה יהיה יעיל יותר ומזיק פחות עבורי - נטילת ההורמון מלטונין, או נטילת טיפול הורמונלי מיוחד לגיל המעבר? וגם - עדיף טיפול הורמונלי התכשיר טבעי או סינטטי?

סיגל שלום ותודה על שאלתך. יעילות מלטונין לכשעצמו כתרופה להקלת נדודי שינה על רקע מנופאוזה מפפוקפקת. בחירת סוג טיפול הורמונלי דורשת יעוץ פרטני בברכה משה זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי