2 שאלות על מבנה השד אצל אישה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

04/05/2023 | 18:50 | מאת: ציפי

לפעמים אני שמה לב שבבוקר, כשאני קמה, שד בצד אחד אחד נראה גדול יותר מהשד בצד השני, ואחרי הצהריים באותו יום זה כאילו שהשד שבבוקר נראה יותר גדול, נראה פחות גדול מאיך שהוא נראה בבוקר . האם דבר כזה יכול להיות או שזה אני שמדמיינת? אם זה יכול להיות מה גורם לשד "לקטון" במהלך היום? לא מדובר על ימי וסת או לפני וסת. וסת נגמרה לפני שנה.

ציפי שלום ותודה על שאלתך. ככלל בחלק משמעותי מהנשים הבדל קטן בגודל בין השדיים. ייתכן ובשינה כשאת שוכבת על צד אחד יש הפרעה בניקוז הלימפטי ולכן השד גדל- מסתדר בהמשך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי