שאלה לגבי טיפול הורמומלי חליפי לכשל שחלתי מוקדם (בת 25)

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/04/2023 | 16:41 | מאת: someone like you

שלום רב, אני מגיל 17 לוקחת גלולות- כבר אז ראו שהפרופיל ההורמונלי לא תקין אבל לא קראו לזה בשם, לפני כשנה אובחנתי סופית עם כשל שחלתי מוקדם כך שהייצור של האסטרוגן זניח מאוד. עד לא שום בדיקה גנטית או בדיקת דם (של TSH או ovarian ab למשל) הראיתה מה הסיבה. כן אובחנתי כבר עם אוסטאופניה, למרות נטילת הגלולות- אך יתכן שהגורם לכך אחר. השאלה שלי היא- אני כעת בת 25, לפני כחודשיים הפסקתי ליטול גלולות לחלוטין בעצת רופאת המשפחה שלי כדי לעבור לHRT, ולא מזמן הלכתי לרופא מומחה לגיל מעבר שרשם לי נובופם. השאלה שלי היא- כמה זמן אפשר לעבור מבלי לקחת את הטיפול? החשש העיקרי שלי הוא מאיבוד מסת העצם (מקפידה לאחרונה לקחת את כל התוספים הדרושים- סידן וויטמין די, אימוני כוח) במידה ולא אקח את הטיפול, אך גם מאוד חוששת מעליה במשקל. מצד אחד- הגלולות שיבשו לי את הגוף ועליתי מאוד במשקל מאז ולא חזרתי לעצמי (גם אם טוענים שלא, הרגשתי מאוד על הגוף את השינוי מאז) כך שמפחדת לקחת את הטיפול ולעלות במשקל, אך מצד שני כמובן שללא אסטרוגן יש נטייה לעלות במשקל. האם ידוע מה מהשיקולים לוקח? וכמובן, האם בעייתי להתחיל לקחת רק בעוד מספר חודשים נניח? אשמח מאוד לעזרה. תודה!

שלום ותודה על שאלתך. ככלל את חייבת טיפול הורמונלי בגילך ומצבך הרפואי. דיון לגבי סוג הטיפול צריך להתבצע באופן אישי ופרטני וזה לא המקום לכך בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי