מנופאוזה כאב בשדיים

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/04/2023 | 17:32 | מאת: רות

אשה בגיל המעבר 1. הבנתי שכאבים בשדיים בגיל בו יש וסת, נובעים מפעילות אסטרוגנית בגוף.האם גם בגיל המעבר, כשנתיים ומשהו אחרי הפסקת הווסת יש פעילות אסטרוגנית בגוף, או שרמת האסטרוגן במנופאוזה היא זניחה ולא תגרום לכאבים בשד? זה כאב רנדומלי, היכול להופיע גם אחת לכמה שבועות . 2. מה יכול לגרום לכאב רנדומלי כמתואר, שנתיים אחרי הפסקת הווסת ( בת 54) תודה

רות שלום ותודה על שאלתך. ייתכן ואת בפרימנופאוזה ויש עדיין אסטרוגן. היעדר וסת אינו מציין בהכרח היעדר מוחלט של אסטרוגן בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי