הפסקת HRT

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/04/2023 | 12:58 | מאת: shirli

שלום, האם הפסקת טיפול הורמונלי חילופי שלא בהדרגה עלולה להיות מסוכנת? אני לוקחת 25 אבורל ופרוגסטרון טבעי 150 מ"ג כבר שנתיים ונאלצת להפסיק בגלל דימומים, הגדלת שרירן ורירית רחם לא סדירה. האם השינוי החד עלול לגרום, למשל, לסיכון מוגבר ללקות באירוע מוחי? תודה מראש.

שירלי שלום ותודה על שאלתך. היו אכן מחקרים שהפסקת טיפול הורמונלי לפני גיל 60 עשויה להעלות סיכון לשבץ מוחי, אין הוכחות מוחלטות לכך ועוד פחות שהפסקה הדרגתית בטוחה יותר (או אפילו יעילה יותר) בברכה משה זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי