מדבקות אוורול קוונטי או פרוגולוטון

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/04/2023 | 13:44 | מאת: מרינה

שלום וברכה, אני בת 44 והופסק לי מחזור לפני מס חודשים. פרופיל הורמונלי מראה שאני קרובה ממש למנה פאוזה.אין לי תופעות לוואי כמו גלי חום וכד. הומלץ לי על ידי שלושה גניקולוגיםעל פרוגלוטון אך הגלולות עושות לי רע. הבנתי שאני לא יכולה להפסיק כשהמחזור מתחיל כי זה עובד על בסיס 21/7 . רופאה אחרת המליצה על המדבקות אוורול קוונטי והיתרון הוא שאפשר להפסיק מתי שרוצים או כשאני מקבלת מחזור. הסיבה שאני מעוניינת בטיפול היא רצון להסדיר מחזור לעוד כמה שנים כדי למנוע הזדקנות מוקדמת. מה מומלץ ? שמעתי גם על פתרונות כמו דיקור סיני או תוספים ללא מרשם כדוגמה קהוש שחור.

מרינה שלום ותודה על שאלתך לא ניתן לייעץ בהתכתבות שלאחר שמספר רופאים/ות המליצו צריך לראות את הבדיקות ההמלצות ולהמליץ לפיהן ביעוץ פרטני. בברכה דר' זלוצובר.

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי