תופעות לוואי פמוסטון 1/10

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/03/2023 | 19:39 | מאת: אביגיל

לפני כחודש התחלתי לקחת פמוסטון 1/10. באמצע החבילה השניה שמתי לב שאני רגישה לשמש באופן חריג, אפילו בחשיפה קצרה אחרי הצהריים. בהתחלה לא קישרתי להורמונים וכדור אלרגיה הצליח להרגיע את העור, אך בחשיפה שניה זה שוב חזר. האם ייתכן שההורמונים מגבירים רגישות לשמש? האם עדיף להפסיק באמצע החבילה ולא להסתכן?

אביגיל שלום ותודה על שאלתך. ידוע שאסטרוגן בשילוב חשיפה לשמש עשויים להחמיר פיגמנטציה. האם מעבר לכך? אין ממש מידע מסודר. כדאי לשאול רופא עור וניתן תמיד לנסות להפסיק בתאום עם רופא/ת הנשים שלך בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי