לגבי שימוש באסטרופאם אטרוגסטאן וליויאל.

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

26/11/2022 | 19:32 | מאת: אריאלה

שלום רב! בקרתי אצל רופא נשים נלהב שהמליץ לי מאד לקחת ליויאל. מהבדיקות ברור שאני אוטוטו במנפאוזה אבל אין לי תסמיחנים ואין במשפחה תסמינים או אוסטאופורוזיס. יש סרטן שד לא תורשתי. הוא טען שהעור נשאר צעיר ושיש מטופלות שממשיכות לקחת בגיל 80. הגעתי הביתה עם הגלולות קראתי ונלחצתי. פניתי לרופאה אחרת והיא לא המליצה אבל לא שללה ונתנה לי אסטרופאם 1 מג ואסטרוגסטן 200 מ"ג. קראתי וגיליתי שזה הרבה (האסטרוגסטן) ושיש גם מאה. איש מהם לא אמר לי לחזור לבדיקה של צוואר הרחם אחרי כמה זמן. האם כדאי לי להתחיל? האם להוריד באסטרוגסטן אצל רופא שלישי? האם הרווח גדול על הסכנה לחלות במשהו? במשפחתי הנשים חיות בבריאות ובאריכות ימים. אשמח להיות יפה וצעירה לנצח אבל לא לסכן את חיי...

אריאלה שלום ותודה על שאלתך תצטרכי להחליט בין ההמלצות שקיבלת. לא ניתן להכריע בהתכתבות קצרה בין שתי המלצות רפואיות שקיבלת מרופאים/ות שבדקו אותך ואת הרקע הרפואי שלך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי