טיפול hrt - כשל שחלתי

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

11/11/2022 | 21:09 | מאת: דור

שלום, בת 38 , ווסת לא סדירה מספר חודשים . בגלל שהיו לי תופעות של חום, עליה במשקל, וחולשה מנטלית ועוד מגוון תופעות עקב חוסר איזון הורמונלי הלכתי לאנדוקרינולוגיית שמתמחה בכשל שחלתי/ גיל המעבר . בהמלצתה התחלתי ליטול מלפני 15 ימים (28.10.2022) טיפול הורמונלי חלופי שכולל אסטרוג׳ל (חצי סרגל ) כל בוקר , שיח אברהם 20 טיפות אחר הצהריים ואוטרוגסטון 100 מ״ג שעה לפני השינה. את הטיפול הזה אני צריכה לקחת עד שאקבל מחזור ואז לעשות הפסקה של שבועיים מאוטרגסטון ומבחינת אסטרוג׳ל לעשות הפסקה שלושה שבועות מווסת אחרונה למשך שבוע. ביום חמישי עשיתי בדיקות דם לצורך מעקב , קיבלתי את התוצאות הבאות : אסטרוגן - 3183 Lh - 34.30 פרוגסטרון - 30.4 אף פעם לא היו לי ערכים כאלה גבוהים של אסטרוגן ו פרוגסטרון והשאלה שלי היא האם זה רגיל ? אלה הערכים שצריכים להיות אחרי 15 ימים של נטילת ההורמונים החליפיים? האם אני צריכה לחזור לרופאה לצורך שינויי המינון של ההורמונים? והאם במדדים אלו יגיע הווסת ?

דור שלום ותודה על שאלתך. התחלת טיפול ועלייך לשוב לרופאה המטפלת שלך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי