טיפול באסטרופם 0.5 לבעלת טרשת עורקים מינימלית לא חסימתית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

29/10/2022 | 19:40 | מאת: אנה

שלום אובחנתי עם טרשת עורקים מינימלית לא חסימתית ואני אחרי כריתת רחם עם טפולות לפני כשנה עקב מיומה גדולה. היות ונכנסתי למנופאוזה בעקבות הוצאת השחלות, התחלתי להרגיש בגלי חום חזקים וירידה קוגנטיבית מסויימת. יש לי 2 שאלות 1) האם לאישה עם טרשת עורקים מותר לקחת אסטרופם באופן קבוע 2) האם התשובה תשתנה לגבי הורמונים BIOIDENTICAL? תודה

אנה שלום ותודה על שאלתך. אם טרשת העורקים מינימלית ניתן לקחת את הטיפול למרות שכדאי כמובן להראות את ממצאי הבדיקה המראה על טרשת מינימלית (דופלר עורקי צוואר או בדיקה אחרת) למי שהמליץ על הטיפול. בברכה דר' זלוצובר

05/11/2022 | 10:18 | מאת: אנה

תודה. מה זה טרשת עורקים מינימלית? האם היצרות של 25-50 אחוזים זה עדיין נחשב כמינימלי? מדוע לא מומלץ לקחת טיפול הורמונלי חליפי כשיש לאישה טרשת עורקים? תודה

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי